Ochrana osobních údajů

Česká bankovní asociace (dále jen "ČBA") prohlašuje, že Vaše osobní údaje nebude poskytovat s výjimkami zde uvedenými (Váš zaměstnavatel / obchodní partner, který Vás přihlásil na kurz/seminář, resp. jím určená osoba k evidenci) ke zpracování dalším zpracovatelům nebo příjemcům a nebude předávat Vaše osobní údaje do třetích zemí ani jakékoli mezinárodní organizaci. Výjimku představují situace, kdy je ČBA jako správce povinna Vaše osobní údaje v souladu s právními předpisy poskytnout, např. orgánům činným v trestním řízení či jiným orgánům veřejné moci.

Vámi poskytnuté osobní údaje může ČBA využít k následujícím účelům:

• k umožnění používání všech služeb poskytovaných Vám ze strany ČBA,

• ke zvýšení kvality služeb poskytovaných Vám ze strany ČBA,

• k evidenci výsledků vzdělávání,

• k evidenci vydaných osvědčení o absolvování semináře/kurzu,

• k marketingovým účelům.

ČBA prohlašuje, že osobní údaje bude zpracovávat po dobu nezbytně nutnou, tedy po dobu minimálně 5 let.

Všechny výše zmíněné osobní údaje budou bezpečně uloženy prostřednictvím elektronických nosičů informací v zabezpečené databázi. ČBA chrání osobní údaje v maximální možné míře pomocí moderních technologií, které odpovídají stupni technického rozvoje. ČBA prohlašuje, že podnikla veškerá možná, tj. toho času známá opatření, aby tyto údaje zabezpečila před neoprávněnými zásahy třetích osob. Vaše osobní údaje jsou plně zabezpečeny proti zneužití.

ČBA Vás upozorňuje na následující práva, které Vám jako subjektu osobních údajů vyplývají z nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 (obecné nařízení o ochraně osobních údajů, dále jen "GDPR"), zejména:

• právo na přístup k osobním údajům (máte právo získat od ČBA potvrzení, zda Vaše osobní údaje jsou či nejsou zpracovávány a pokud ano, o jaké údaje se jedná a jakým způsobem jsou zpracovávány);

• právo na opravu (máte právo na to, aby ČBA bez zbytečného odkladu opravila Vaše nepřesné osobní údaje, případně Vaše neúplné osobní údaje doplnila);

• právo na výmaz (máte právo na to, aby ČBA bez zbytečného odkladu vymazala Vaše osobní údaje, pokud je dán jeden ze zákonných důvodů);

• právo na omezení zpracování;

• právo na přenositelnost údajů (v zákonem stanovených případech máte právo získat své osobní údaje, jež jste poskytli ČBA, ve strukturovaném, běžně používaném a strojově čitelném formátu, a právo předat tyto údaje jinému správci, aniž by tomu ČBA, které byly osobní údaje poskytnuty, bránila);

• právo vznést námitku (to v případě, pokud zpracování osobních údajů je nezbytné pro účely oprávněných zájmů příslušného správce či třetí strany včetně profilování založeného na tomto principu);

• právo nebýt předmětem žádného rozhodnutí založeného výhradně na automatizovaném zpracování (máte právo nebýt předmětem žádného rozhodnutí založeného výhradně na automatizovaném zpracování, včetně profilování, které má pro Vás právní účinky nebo se Vás obdobným způsobem významně dotýká);

• právo kdykoli odvolat udělený souhlas se zpracováním údajů (e-mailem na: cba@cbaonline.cz);

• právo podat stížnost u dozorového úřadu, kterým je Úřad pro ochranu osobních údajů, se sídlem Pplk. Sochora 727/27, PSČ 170 00, Praha 7.

Více informací o Vašich právech je k dispozici na internetových stránkách Úřadu pro ochranu osobních údajů.

Souhlas se zpracováním osobních údajů

Vy, jakožto subjekt údajů, podpisem přihlášky k ČBA vzdělávacím manažerským programům souhlasíte (v souladu s čl. 6 odst. 1 písm. a) GDPR) se shromažďováním, uchováním a zpracováním osobních údajů v ní obsažených pro účely oslovení s pozvánkou na další akce, přednášky a semináře konané ČBA či pro účely zasílání ČBA News. Osobní údaje získané pro účely zasílání pozvánek a novinek budou uloženy a zpracovávány do doby odvolání souhlasu se zpracováním osobních údajů. Informaci o právu souhlas kdykoli odvolat uvádíme výše.

V případě jakýchkoli dotazů ohledně ochrany osobních údajů a aktuálnosti informací zpracovávaných o Vaší osobě nás prosím kontaktujte na cba@cbaonline.cz nebo písemným oznámením adresovaným na: Česká bankovní asociace, Italská 2584/69, Vinohrady, 120 00 Praha 2.

Připravuje:

Ve spolupráci s: